Ingrendiencie
-
400 g Zemiaky
-
200 g Soľ
-
Čierne korenie
-
Kuracie prsia
-
450 ml Kyslá smotana
-
125 g roztopené Maslo
-
1 ks veľkej Cibuľa
-
Strúhaný syr
Popis
Ako často chodíte z práce unavené s myšlienkou, že ešte musíte nejaký ten čas stráviť v kuchyni, kým si vyložíte nohy na pohovku? Ak to nie je každý deň, tak párkrát do týždňa sa to stáva určite. Táto zemiakovo mäsová misa má krásnu a lákavú zlatú farbu a ešte pred samotným podávaním priťahuje pozornosť všetkých členov rodiny. Tento recept sa hodí najmä v situácii, keď nemáte veľa času a prípadne, keď vám došli všetky nápady, čo na večeru.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zapekaciu sklenenú misu si najskôr vytrieme maslom či masťou. Na spodok umiestnime na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky. Stačí len jedna vrstva. Osolíme a okoreníme podľa chuti. |
2
Hotovo
|
Osolíme a okoreníme podľa chuti. V inej miske si zmiešame kuracie mäso nakrájané na kúsky, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nadrobno nasekanú cibuľu. Celú zmes vylejeme na zemiaky. |
3
Hotovo
|
Na vrch ide opäť vrstva zemiakov, ktoré taktiež osolíme a okoreníme. Celé to posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov a pečieme po dobu 45 minút. Dobrú chuť. |