Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
150 g Syr
-
10 plátkov Slanina
-
1 sterdná Červená cibuľa
-
p.p. rozmarín sušený
-
3 čl Čierne korenie
-
3 čl Soľ
-
1 dcl Slnečnicový olej
Popis
Dnes si ukážeme recept na fantastické jedlo, ktoré baví. Na tanieri vyzerá neodolateľne a nikdy žiadna porcia nezostane nedotknutá. Zemiaky plnené slaninou a syrom pripravíte za desať minút. Stačí iba uvariť zemiaky, naplniť a vyskladať na plech.
O zvyšok sa už postará rúra. Pre žiadne varenie, miešanie a zdĺhavé prípravy tu nie je miesto. Toto jedlo budete zbožňovať ako po praktickej stránke, tak hlavne pre jeho chuť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vopred si uvaríme oškrabané zemiaky vcelku. Do vody pridáme soľ a varíme po dobu desiatich minút. |
2
Hotovo
|
Zemiaky scedíme a narežeme tak, aby vznikli priestory pre naplnenie. Do nich vložíme syr, slaninu a cibuľu. Preložíme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Posypeme rozmarínom, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry. Zdieľajte tento super recept na zemiakové ježkov aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú! |