Ingrendiencie
-
400 g Zemiaky
-
4 ks Mrkva
-
3 pl Bračová masť
-
3 pl Mletá červená paprika
-
2 čl Rasca mletá
-
1 dcl Smotana na varenie
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Zeleninový bujón
-
p.ch. Ocot
Popis
Zemiaková polievka na kyslo, podávame s chlebom. Jedna z typicky Slovenských tradičných polievok, ktorá nikdy neomrzí.
(Visited 11 647 times, 2 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na masti opražíme múku. Pridáme papriku, nakrájané zemiaky na kocky a mrkvu. Opražíme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Pridáme bujón a rascu. Varíme do mäkka. Potom okyslíme podľa chuti octom. Nakoniec zamiešame smotanu a dochutíme octom a soľou. |