Ingrendiencie
-
1 kg- lúpané Paradajky
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Bazalka
-
p.p. Olivový olej
Popis
Univerzálna paradajková omáčka je vhodná na cestoviny, do polievok či rôznych omáčok. Pripravte si ju už dnes a vydrží Vám až do zimy. Tento skvelý recept pripravujeme doma už pár rokov a vždy keď nevieme, čo variť, vytiahnem jeden pohár a urobíme k omáčke cestoviny alebo v nej dusíme mäso. Vynikajúce!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a speníme v hrnci na oleji. Pridáme bazalku, soľ a korenie. Chvíľu podusíme a pridáme paradajky. Ak budete pracovať s čerstvými paradajkami, ja ich najprv sparím a odstránim šupku, nakrájam a pridávam do hrnca. |
2
Hotovo
|
Celú zmes môžeme trochu podliať vodou a dusíme pár minút, kým nám omáčka nezačne hustnúť. Teraz máme dve možnosti. |
3
Hotovo
|
Buď zmes nalejeme do zaváracích pohárov, na vrch prilejeme asi pol centimetrovú vrstvu olivového oleja a poháre dáme do chladničky, kde vydržia pomerne dlho, prípadne do mrazničky. |
4
Hotovo
|
Omáčku si však môžete dať do sterilizovaných pohárov, zavíčkovať a uložiť do komory. Takto zavarená omáčka vydrží pokojne aj rok. |
5
Hotovo
|
Náš Tip! Dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |