• Home
  • Hlavné jedlá
  • Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!
0 0
Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
500 g Polohrubá múka
100 g Margarín
100 g Kyslá smotana
2 ks Vajcia
1/2 čl Jedlá sóda
1 čl Soľ
300 g Zemiaky
100 g Cibuľa
250 g Kuracie prsia
p.p. Čierne korenie
2 pl Olej
1/2 pl Ocot

Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tento tradičný koláč pečú gazdinky v ruských oblastiach najmä počas veľkonočných a jesenných sviatkov, no neohrnú nad ním nos ani počas veľkých svadieb. Ide o tradičnú slanú špecialitu, ktorú si obľúbite po prvom ochutnaní.

(Visited 581 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V hlbokej miske nechajte v mikrovlnke roztopiť maslo. Keď mierne vychladne, pridajte k nemu kyslú smotanu a vymiešajte do hladka.
Celé vajíčka si vyšľahajte v samostatnej miske, pridajte k nim margarín s kyslou smotanou. V pohári zmiešajte jedlú sódu a ocot a prilejte k zmesi. Môžete pridať aj ½ čajovej lyžičky soli.

2
Hotovo

Múku si v inej miske preosejte a prilejte k nej vymiešanú zmes. Vypracujte cesto a keď je hotové nechajte ho v miske prikrytej utierkou odpočívať aspoň 30 minút.

3
Hotovo

Medzitým si pripravte náplň. Kuracie prsia narežte na prúžky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, pridajte cibuľu nakrájanú na krúžky alebo polkruhmi. Prisypte nasekanú petržlenovú vňať, osoľte, okoreňte, pridajte trochu oleja, aby to bolo mastnejšia a všetko spolu dobre zmiešajte. Rozdeľte mäsovo-zemiakovú náplň na dve časti.

4
Hotovo

Plech si vymažte olejom. Cesto si vyvaľkajte na tri časti. Prvú dajte na plech, na ňu vysypte časť mäsovo-zemiakovej plnky. Prikryte ju druhým vyválaným kusom cesta a na neho vysypte druhú časť plnky. Tú prikryte treťou časťou cesta. Dbajte pritom na to, aby ste cestá na seba dokázali zlepiť, nech plnka po upečení nevypadáva.

5
Hotovo

Okraje cesta teda zlepte do jedného hrubšieho. Niektoré gazdinky si zvyknú tieto okraje potrieť cesnakom.

Vrch koláča potrite rozšľahaným žĺtkom. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte cca 150 minút. Po upečení podávajte ešte horúce.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Chutný croissantový koláč! Tento koláč nemôžete pokaziť. Je jednoduchý, lahodný a zdvihne náladu.
Ďalší
Raňajky, ktoré vás nakopnú: frittata so zeleninou
Predošlý
Chutný croissantový koláč! Tento koláč nemôžete pokaziť. Je jednoduchý, lahodný a zdvihne náladu.
Ďalší
Raňajky, ktoré vás nakopnú: frittata so zeleninou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here