Ingrendiencie
-
400 g Kuracie prsia
-
1 ks Cibuľa
-
1/2 ks červená Paprika
-
20 g Arašidy
-
2 ks Žľtky
-
1 ks Pór
-
hrsť suš.alebo čerst. Huby
-
1/2 ks Čínska kapusta
-
1 PL Solamyl
-
Granulový cesnak
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Mletá červená paprika
-
5 PL Sojová omáčka
-
2 PL Worčestrová omáčka
-
1 dcl Olej
Popis
Kto má rád čínsku kuchyňu, určite si pochutí na tomto chutnom jedle. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou.
Prvýkrát sme tento recept skúšali asi pred mesiacom, a odvtedy som ho už tento recept pripravovala 3 krát. Rodina sa ho nevie nabažiť
Dúfame, že bude chutiť aj Vám.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv nasypeme do strednej misy solamyl, trochu korenia a granulovaného cesnaku, potom pridáme 1 pol. lyžicu vody (nie viac) a vytvoríme kašičku, do ktorej ešte vmiešame dva žĺtky. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme do misy a necháme asi 5 min. uležať. |
2
Hotovo
|
Rozpálime čo najviac všetok olej na wok panvici a potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, ale prvých 3 min. neustále miešame, aby sa mäso nezlepilo. |
3
Hotovo
|
Potom mäso vyberieme do misy a dáme bokom. Väčšiu polku oleja odoberieme a na zvyšku opražíme na drobné rezančeky nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, granulovaného cesnaku, (arašidy) a prilejeme asi 1 dcl.vody a pod pokrievkou dusíme asi 10 min. |
4
Hotovo
|
Na úplný koniec pridáme mäso, sójovú a worčestrovú omáčku, podľa chuti dosolíme, čínsku kapustu (dávame ku koncu, aby bola chrumkavá), ľahko prehrejeme a odstavíme z ohňa. Servírujeme s varenou ryžou. Máme hotovo! Prajeme Vám dobrú chuť! |