Ingrendiencie
-
2 kg podlhov. Zemiaky
-
3 PL rozpust. Maslo
-
3 PL Olivový olej
-
4 ks Cibuľa
-
8 vetvič. Čerstvý tymián
-
p.ch. hrubej Soľ
-
1/2 ks drvenej Chilli papričky
Popis
Už Vás nebavia obyčajné prílohy a radi by ste si dopriali niečo nové, ale zároveň aj chutné? Vďaka týmto lupienkom skvele oživíte klasické zemiaky a vytvoríte niečo úplne nového a naozaj chutného. Tieto lupienky vyzerajú perfektne a tak je to aj s chuťou. Poslúžia Vám skvele k najrôznejším pokrmom z mäsa. Nebojte sa k nim pridať aj zeleninu, na tanieri to bude vyzerať naozaj bezchybne.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru si predhrejte na 200 ° C. Medzitým si v miske zmiešajte maslo s olejom. |
2
Hotovo
|
Nádobu, kde budete zemiaky zapekať potrite maslom. Na dno nasypte trochu soli a drvené chilli papričky. |
3
Hotovo
|
Cibuľu si nakrájame na menšie plátky a nasledne vsuňte medzi zemiaky. Potom prelejte zmesou z masla a oleja. |
4
Hotovo
|
Dajte do rúry a nechajte piecť približne 60 minút na 200 ° C. Ak sa Vám bude zdať, že lupienky hnednú moc rýchlo, prikryte zemiaky |
5
Hotovo
|
Po 40 minútach pridajte na zemiaky tymián a nechajte dopiecť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |