• Home
  • Rôzne
  • Recept na kyslé zavárané uhorky bez octu sa v našej rodine traduje už desiatky rokov! Lepšie som nikdy nejedla
0 0
Recept na kyslé zavárané uhorky bez octu sa v našej rodine traduje už desiatky rokov! Lepšie som nikdy nejedla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg Uhorky
2 PL Soľ
1 l Voda
4 ks Strúčiky cesnaku
2 ks Bobkový list
1 ks menší Petržlen
1 ks Chilli papričky
1 stonku čerst. Bazalka
1 stonku Kôpor
štipka suš. Chilli papričky
kúsky Zeler
4-5 ks Ríbezlové listy
2 ks Listy žihľavy

Recept na kyslé zavárané uhorky bez octu sa v našej rodine traduje už desiatky rokov! Lepšie som nikdy nejedla

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Niektoré recepty putujú z ruky do ruky. Tradujú sa z rodiny do rodiny a takýmto spôsobom prechádzajú aj z rodných krajín do susedných. Domáce uhorky sú jedným z nich. Každá gazdiná má vlastný recept, no rada ho posunie susedke, kamarátke, či sestre a tá jej na oplátku dá vyskúšať ten svoj. Takto sa k nám dostal aj recept na nakladané uhorky. Nebudete veriť, čo jete. Sú jednoducho fantastické.

(Visited 146 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do hrnca dajte zovrieť vodu, pridajte celý petržlen a bobkové listy. Vodu priveďte do varu. Nechajte vychladiť. Ak nechcete použiť petržlen, nemusíte variť nič. Jednoducho zalejte bobkový list vodou a vlejte do pohára k uhorkám.

2
Hotovo

Uhorky umyte, umiestnite do misy, v ktorej ich nasolíte. Nechajte nasolené uhorky postáť a medzitým si pripravte všetko zelené. Narežte si byliny na menšie kúsky, ak dávajte uhorky do veľkého pohára, nemusíte ich rezať. Pridajte ich k uhorkám a pretlačte cesnak.

3
Hotovo

Zeler si nakrájajte na tenké plátky a pridajte k zelenine. Pridajte čili a celú zeleninovú zmes poprášte troškou pikantného korenia. Ak chcete, aby sa chute poriadne spojili a uhorky boli voňavé, nechajte ich pri izbovej teplote zakryté a zaliate vodou 1 deň.

4
Hotovo

Potom ich jednoducho naukladajte do pohárov, zalejte slanou vodou, v ktorej sa lúhovali a uzatvorte. Sú vynikajúce ako šalát, ale aj ako príloha, pretože nie sú kyslé.

5
Hotovo

Rozhodne najlepšie sú však s grilovaným mäsom. Prajeme dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Na týchto lahodných tvarohových mini-roládách si proste musí pochutnať úplne každý!
Ďalší
Tieto dokonalé zemiakové lupienky poslúžia ako perfektná PRÍLOHA K Vášmu obedu.
Predošlý
Na týchto lahodných tvarohových mini-roládách si proste musí pochutnať úplne každý!
Ďalší
Tieto dokonalé zemiakové lupienky poslúžia ako perfektná PRÍLOHA K Vášmu obedu.