• Home
  • Hlavné jedlá
  • Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke
0 0
Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
5 plátkov Bavčová krkovička
1veľká Cibuľa
5 strúčikov Cesnak
1 kocka Hovädzí bujon
1/2 l Voda
100 ml Biele víno
Soľ
Čierne korenie
Bobkový list
Olej
Hladká múka

Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke

Kuchyňa:
  • 65 min.
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Veľmi jemné a chutné mäso, ktoré viete pripraviť v jednom pekáči a hlavne jednoducho a rýchlo. Majú aj zaujímavý názov, ktorý si určite zapamätáte. Aj keď farári pijú červené víno, tak v tomto recepte sa používa biele. Možno v pôvodnom recepte bolo červené a kuchárky si to podľa svojej chuti zamenili. Môžete vyskúšať. 

(Visited 813 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mäso umyjeme, osušíme, jemne naklepeme a osolíme a okoreníme.

Zľahka ich obalíme v múke a sprudka osmažíme na rozpálenej panvici s olejom dozlata z oboch strán.

2
Hotovo

Osmažené mäso vložíme do zapekacej misy, vložíme aj zopár bobkvých lístkov. Olej, ktorý ostal na panvici nevyhadzujeme. Na tomto oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, cibuľu.

Keď máme cesnak a cibuľu orestovanú, posypeme celý povrch panvice múkou. Premiešame a zalejeme vodou, do ktorej sme pridali bujón. Ak máte vývar, použite vývar.

Krátko povaríme a nakoniec osolíme a okoreníme. Touto zmesou zalejeme mäso v zapekacej mise.

3
Hotovo

Dáme piecť do vopred vyhriatej trúby. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút zakryté alobalom. Priebežne polievame bielym vínom. Tesne pred koncom stiahneme alobal a dopečieme dochrumkava.

Lydia

Predošlý
Šišky ľahučké ako pierko – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta pridajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!
Ďalší
Lámete si hlavu, akú dnes urobíte prílohu? Vyskúšajte tieto neskutočne chutné jogurtové zemiaky!
Predošlý
Šišky ľahučké ako pierko – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta pridajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!
Ďalší
Lámete si hlavu, akú dnes urobíte prílohu? Vyskúšajte tieto neskutočne chutné jogurtové zemiaky!