• Home
  • Večere
  • Tekvicovo-zemiakové placky s cesnakovým dresingom
0 0
Tekvicovo-zemiakové placky s cesnakovým dresingom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
500 g Zemiaky
500 g Tekvica
3 ks Vajcia
1 ks Strúčiky cesnaku
3 pl Hladká múka
p.ch. Majorán
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Olej

Tekvicovo-zemiakové placky s cesnakovým dresingom

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Vyskúšajte tradičné zemiakové placky obohatiť o chutnú maslovú tekvicu. A k tomu lahodnú bodku v podobe domáceho cesnakového dresingu, ktorý vás zaberie len pár minút.

(Visited 292 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Placky: Zemiaky a tekvicu ošúpeme a nahrubo nastrúhame do misy. Pridáme pretlačený alebo po strúhaný cesnak, vajíčka, múku alebo škrob a dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a mletý majorán.

2
Hotovo

Na panvici rozhorúčime olej, na ktorom vyprážame malé placky.

3
Hotovo

Dresing: Pripravíme si misku, do ktorej dáme biely jogurt, kyslú smotanu, horčicu a citrónovú šťavu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme alebo nastrúhame do misky k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Dresing podávame ako prílohu ku plackám.

Lydia

Predošlý
Domáci Parížsky šalát
Ďalší
Jemná omáčka – Bešamel
Predošlý
Domáci Parížsky šalát
Ďalší
Jemná omáčka – Bešamel
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here