Ingrendiencie
-
500 g Zemiaky
-
500 g Tekvica
-
3 ks Vajcia
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
3 pl Hladká múka
-
p.ch. Majorán
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Olej
Popis
Vyskúšajte tradičné zemiakové placky obohatiť o chutnú maslovú tekvicu. A k tomu lahodnú bodku v podobe domáceho cesnakového dresingu, ktorý vás zaberie len pár minút.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Placky: Zemiaky a tekvicu ošúpeme a nahrubo nastrúhame do misy. Pridáme pretlačený alebo po strúhaný cesnak, vajíčka, múku alebo škrob a dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a mletý majorán. |
2
Hotovo
|
Na panvici rozhorúčime olej, na ktorom vyprážame malé placky. |
3
Hotovo
|
Dresing: Pripravíme si misku, do ktorej dáme biely jogurt, kyslú smotanu, horčicu a citrónovú šťavu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme alebo nastrúhame do misky k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. |