Ingrendiencie
-
500 g hrudk. Tvaroh
-
1 ks Vajcia
-
1 ČL Jedlá sóda
-
100 g Maslo
-
p.ch. Soľ
Popis
Milujete tavené syry či smotanové nátierky? Potom je tu recept, ktorý Vás očarí a budete ho robiť s menšími obmenami stále dokola. Dá sa pripraviť v rôznych chuťových prevedeniach a zamiluje si ho celá rodina. Pritom Vám k nemu celkom postačí pol kila tvarohu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Malý hrniec do polovice naplňte vodou a prikryte, kým voda nezačne vrieť. Medzitým si pripravte tvaroh. Tvaroh zmiešajte v kovovej miske s vajcom a sódou a dobre premiešajte. |
2
Hotovo
|
Nechajte si rozpustiť maslo a pridajte ho k tvarohu, vymiešajte hladkú hmotu podobnú cestu. Sódu pridávame do tvarohu preto, aby sa roztavil. Bez nej by zostal tuhý aj keby ste ho varili celý týždeň. Práve sóda zaistí taviteľnosť a elasticitu výsledného produktu. |
3
Hotovo
|
Keď voda v hrnci vrie, položte naň kovovú misku a dbajte na to, aby sa jej dno nedotýkalo vriacej vody v hrnci. V parnom kúpeli tvarohovú zmes roztavte, pokiaľ nebude úplne hladká a elastická. |
4
Hotovo
|
Potom misku odstráňte z parné kúpele a dosoľte a okoreňte podľa toho, ako máte radi. My pridávame aj bylinky, ale niekto dáva aj chren, či šunku. |
5
Hotovo
|
Syr dajte do plastovej alebo sklenenej formy, ktorá sa dá uzavrieť. Nechajte ho vychladiť a potom ho skladujte v chladničke. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |