Ingrendiencie
-
FAŠÍRKY
-
700 g Zemiaky
-
50 g Tvrdý syr
-
4 pl Maslo
-
1 ks Vajcia
-
4 pl Hladká múka
-
p.ch. Soľ
-
DUSENÁ KAPUSTA
-
300 g Kyslá kapusta
-
1 ks Cibuľa
-
100 g Udená slanina
Popis
Ďalšie krásne jednoduché, domáce jedlo z troch obľúbených ingrediencií Slovákov. Ako vždy kombinácia zemiakov, kyslej kapusty a slaninky je jednoducho bezkonkurenčná.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca, osolíme, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. |
2
Hotovo
|
Následne primiešame múku, na jemno nastrúhaný syr, podľa chuti dosolíme, a keď zemiaky trochu vychladnú, zapracujeme do nich aj celé vajíčko. |
3
Hotovo
|
Zo zmesi na pomúčenej doske pomocou dlaní tvarujeme kruhy s priemerom asi 7 cm a hrúbkou asi 1 cm. |
4
Hotovo
|
Zemiakové fašírky opekáme na troche rozpusteného masla a oleja do zlato hneda (zhruba 3 minúty každú stranu). Kto chce, môže fašírky opražiť napríklad aj na bravčovej masti. |
5
Hotovo
|
Na dusenú kapustu si premyjeme kyslú kapustu a necháme od kvápať. |
6
Hotovo
|
Medzitým na dne hrnca popražíme na drobné kocky nakrájanú slaninku. Keď bude dostatočne chrumkavá odoberieme ju z hrnca a na výpeku speníme nasekanú cibuľku. |
7
Hotovo
|
Na tanier potom servírujeme hrsť kapusty, horúce fašírky a všetko zasypeme chrumkavou slaninkou. Dobrú chuť !!! |