0 0
Úžasne marinovaná panenka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
700 g Bravčová panenka
2 čl Strúhaný zázvor
70 ml Sojová omáčka
70 ml Biele víno
1 pl Citrónová šťava
p.ch. Soľ
p.ch. Tymián sušený

Úžasne marinovaná panenka

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Bravčová panenka v sójovo zázvorovej marináde. Ćim dlhšie ju necháme marinovať, tým bude jej chuť výraznejšia. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou zeleninou.

(Visited 2 672 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Marináda - víno,alebo ocot, sójovú omáčku, nastrúhaný zázvor a citrónovú šťavu, všetko rozmixujeme a do výslednej marinády namočíme celé umyté kusy panenky.

2
Hotovo

Necháme marinovať asi 30 minút pri izbovej teplote. Počas marinovania niekoľko krát otočíme. Ak chceme intenzívnu chuť necháme marinovať niekoľko hodín.

3
Hotovo

Zahrejeme si grilovaciu panvicu a na troche oleja panenku zo všetkých strán sprudka osmažíme, pridáme vetvičku tymianu a orestujeme nech sa zatiahne.

4
Hotovo

Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 minút domäkka.

5
Hotovo

Hotovú vyberieme a ešte 5 minút necháme odležať na panvici. Pred podávaním nakrájame na plátky a servírujeme. Panenku necháme v celku, nenakrájame ju celú, aby neobschla.

6
Hotovo

Podávame napr. s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou/varenou zeleninou.

Lydia

Predošlý
Sýte fašírky s kapustou a slaninkou.
Ďalší
Chrumkavé bryndzové buchtičky.
Predošlý
Sýte fašírky s kapustou a slaninkou.
Ďalší
Chrumkavé bryndzové buchtičky.