0 0
Úžasne marinovaná panenka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700 g Bravčová panenka
2 čl Strúhaný zázvor
70 ml Sojová omáčka
70 ml Biele víno
1 pl Citrónová šťava
p.ch. Soľ
p.ch. Tymián sušený

Úžasne marinovaná panenka

Cuisine:
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Bravčová panenka v sójovo zázvorovej marináde. Ćim dlhšie ju necháme marinovať, tým bude jej chuť výraznejšia. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou zeleninou.

(Visited 822 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Marináda - víno,alebo ocot, sójovú omáčku, nastrúhaný zázvor a citrónovú šťavu, všetko rozmixujeme a do výslednej marinády namočíme celé umyté kusy panenky.

2
Done

Necháme marinovať asi 30 minút pri izbovej teplote. Počas marinovania niekoľko krát otočíme. Ak chceme intenzívnu chuť necháme marinovať niekoľko hodín.

3
Done

Zahrejeme si grilovaciu panvicu a na troche oleja panenku zo všetkých strán sprudka osmažíme, pridáme vetvičku tymianu a orestujeme nech sa zatiahne.

4
Done

Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 minút domäkka.

5
Done

Hotovú vyberieme a ešte 5 minút necháme odležať na panvici. Pred podávaním nakrájame na plátky a servírujeme. Panenku necháme v celku, nenakrájame ju celú, aby neobschla.

6
Done

Podávame napr. s ryžou, zemiakmi, alebo grilovanou/varenou zeleninou.

Lydia

previous
Sýte fašírky s kapustou a slaninkou.
next
Chrumkavé bryndzové buchtičky.
previous
Sýte fašírky s kapustou a slaninkou.
next
Chrumkavé bryndzové buchtičky.