Ingrendiencie
-
1 ks Lístkové cesto
-
20 dkg Šunka
-
50 g Mäkký syr
-
2 ks surové Zemiaky
-
p. ch. Soľ, korenie
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky si nastrúhajte na jemnom strúhadle a v miske ich jemne osoľte. Zostatkovú vodu z nich po uvoľnení vyžmýkajte. |
2
Hotovo
|
Lístkové cesto si vyvaľkajte do formy kruhu. Naň naukladajte nastrúhané zemiaky. Pridajte šunku a rozotrite, alebo roztlačte mäkký syr. |
3
Hotovo
|
Cesto zrolujte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte ho do mrazničky zachladiť na 30 minút a potom ho začnite krájať na kolieska. |
4
Hotovo
|
Kolieska naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút. Mimochodom, fantasticky chutia s bielym vínom. Prajeme dobrú chuť! |