• Home
  • Rôzne
  • Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút
0 0
Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

400 g Hladká múka
1 pl Jogurt
1 čl Jedlá sóda
1 čl Soľ
300-400 g Syr adygei
p.ch. Petržlenová vňať
p.ch. Koriander
p.ch. Kôpor
na potretie Maslo
Dip k plackám
200 ml Jogurt
2 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Nasekané bylinky

Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Dip k plackám

Popis

Zdieľať

Typické kaukazské placky, ktoré sa volajú Hychiny. Možno vyzerajú zložito, ale rozhodne nie sú. Budete ich mať hromadu, a to dokonca do 30 minút. Náplň môžete skúsiť rôznu, ale typická je práve syrovo-bylinková.🙂

(Visited 234 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

K jogurtu primiešajte sódu a nechajte 5 minút odstáť.
Múku zmiešajte so soľou, nalejte jogurt so sódou a spojte do pružného cesta.
Nakoniec vymieste z cesta bochník, posypte zľahka múkou a nechajte 10 minút kysnúť pod utierkou alebo vo fólii.
Na náplň zmiešajte syr, bylinky a soľ podľa chuti.

2
Hotovo

Cesto rozdeľte na 6 rovnakých kusov a rozvaľkajte do placiek o priemere cca 10 cm.
Do stredu každej placky dajte približne 2 lyžice náplne a uviažte do vaku.Vak následne rozvaľkajte do tenkého kruhu s priemeromzhruba 20 cm.

3
Hotovo

Na suchej panvici opekajte placky na každej strane 3 minúty dozlatista.
Skladajte ich na hromadu a hotovú placku vždy ľahko potrite maslom.
Pred podávaním rozkrájajte do kríža.

4
Hotovo

Hotové placky podávajte ešte horúce s dipom vytvoreným z rozotreného cesnaku byliniek a jogurtu. Dobrú chuť.

Lydia

Predošlý
PARÍŽSKY KRÉM podľa starého receptu našich babičiek: Budete si olizovať všetky prsty!
Ďalší
Šikovný čokoládový koláčik: Všetko vylejete na plech a z rúry vyberiete sladký zázrak s tromi vrstvami!
Predošlý
PARÍŽSKY KRÉM podľa starého receptu našich babičiek: Budete si olizovať všetky prsty!
Ďalší
Šikovný čokoládový koláčik: Všetko vylejete na plech a z rúry vyberiete sladký zázrak s tromi vrstvami!