Ingrendiencie
-
1,5 kg Hovädzie zadné
-
30 g Soľ
-
50 g Slanina
-
Moridlo
-
1/2 kg Zeler
-
300 g Mrkva
-
100 g Petržlen
-
150 g Cibuľa
-
1,5 l Voda
-
150 ml Ocot
-
6 ks Nové korenie
-
10 ks Čierne korenie
-
2 ks Bobkový list
-
3 ks Čerstvý tymián
-
z 1 ks Citrónová šťava
-
Zvyšné ingrediencie
-
50 g Maslo
-
50 g Slanina
-
100g Kryštálový cukor
-
40 g Horčica
-
300 ml Vývar
-
500 ml Šľahačková smotana
Popis
Sviečková na smotane je základným českým jedlom, ktoré si zamiloval každý, kto túto pochúťku ochutnal. Príprava je veľmi pracná a vyžaduje si veľa času a trpezlivosti. Možno sa vám dokonca zdá ťažká, ak sa však držíte postupu a ingrediencií, tak tá chuť na konci vám bude stáť za tú námahu. Nenechajte sa odradiť a pustite sa do niečoho nového.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Začnite prípravou moridla. V hrnci dajte variť vodu, ocot a koreniny. |
2
Hotovo
|
Potom si pripravte mäso, ktoré by malo byť kvalitné. Najlepšie je ho prešpikovať slaninou. |
3
Hotovo
|
Po 2 dňoch je mäso pripravené a zelenina zmäknutá. Z pekáča si osobitne odložte mäso, zeleninu aj vývar. |