Ingrendiencie
-
180 g Hladká múka
-
2 čl Práškový cukor
-
3 ks Vajcia
-
100 g Kryštálový cukor
-
125 g Maslo
-
2 pl Med
-
100 g Vlašské orechy
-
p.ch. Pomaranč
-
1 ks Soľ
-
p.ch.
Popis
Šťavnatý koláč, ktorý kombinuje sviežosť pomaranča a chrumkavosť orieškov. Výborný ku káve, alebo čaju. Vysoko návyková záležitosť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Oriešky nesekáme alebo rozmixujeme na drobno. Nemelieme! V koláči chceme cítiť kúsky orieškov a zároveň chceme, aby bol krásne svetlý. |
2
Hotovo
|
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. V miske spojíme múku so soľou a kypriacim práškom. Do misky pridáme aj cukor a dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
Do veľkej misky si rozklepneme celé vajíčka, prilejeme maslo, nastrúhame kôru z pomaranča a prilejeme aj precedenú šťavu z pomaranča. Nakoniec pridáme med, nasekané oriešky a všetko spolu vymiešame. |
4
Hotovo
|
Presypeme múkovú zmes do tekutej zmesi a vypracujeme tekuté cesto. |
5
Hotovo
|
Cesto nalejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 35 až 40 minút. |