• Home
  • Koláče
  • Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany
0 0
Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto:
5 ks Vajcia
250 g Kryštálový cukor
100 ml Olej
100 ml Horúca voda
250 g Polohrubá múka
1 bal. Vanilkový cukor
1 bal. Prášok do pečiva
2 pl Kakao
Ďalej budeme potrebovať:
2 bal. Čokoládový puding
1 l Mlieko
6 pl Kryštálový cukor
Poleva:
4 ks Kyslá smotana
5 pl Kryštálový cukor
4 bal. Vanilkový cukor

Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto:

  • Ďalej budeme potrebovať:

  • Poleva:

Popis

Zdieľať
(Visited 1 933 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bielka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.

2
Hotovo

Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.

3
Hotovo

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.

4
Hotovo

Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešané smotanu s kr. a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.

5
Hotovo

Lydia

Predošlý
Lahodný jablkový koláčik pripravený už za pár minút!
Ďalší
Agátový sirup, s týmto receptom si môžeš pripraviť aj na bazový, orgovánový alebo levanduľový sirup!
Predošlý
Lahodný jablkový koláčik pripravený už za pár minút!
Ďalší
Agátový sirup, s týmto receptom si môžeš pripraviť aj na bazový, orgovánový alebo levanduľový sirup!