Ingrendiencie
-
4 ks Uvarené zemiaky v šupke
-
200 g Huby
-
2 ks Cibuľa
-
2 pl Kyslá smotana
-
100 g Syr
Popis
Zemiaky sú obľúbenou prílohou v mnohých kultúrach a podávajú sa na všetky možné spôsoby úpravy podľa danej krajiny. Na Slovensku sa tiež tešia veľkej obľube ale väčšinou zohrávajú podriadenú úlohu na tanieri.
Dnes vám ukážeme, ako pripraviť hlavný chod práve zo zemiakov tak, aby bolo jedlo chutné, vyvážené a lahodné. Príprava je veľmi rýchla a surovín je potreba len pár. Náplň si môžete zvoliť akú chcete a tak dostanete zakaždým iné jedlo.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť, rozrežeme na polovicu. Vyškrabneme stred pomocou malej lyžičky, aby vzniklo miesto pre náplň. |
2
Hotovo
|
Opečieme nakrájanú cibuľu s trochou oleja a hubami. Vmiešame kyslú smotanu, soľ a korenie podľa chuti. |
3
Hotovo
|
Zmesou naplníme zemiaky a posypeme strúhaným syrom. Žiaruvzdornou misu či panvicu vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie a vložíme zemiaky. |
4
Hotovo
|
Pečieme na 170 stupňov v rúre po dobu 15 minút, aby sa na vrchole vytvorila zlatá krustička. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |