Ingrendiencie
-
Cesto
-
5 ks Vajcia
-
250 g Kryštálový cukor
-
200 g Polohrubá múka
-
2 pl Kakao
-
50 ml Voda
-
1/2 čl Prášok do pečiva
-
Krém
-
1 l Plnotučné mlieko
-
180 g Hladká múka
-
6 ks Žľtky
-
150 g Práškový cukor
-
1 ks Maslo
-
Bielková pena
-
300 g Kryštálový cukor
-
6 ks Bielka
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Z 1 litra mlieka si oddelíme 300 ml a zvyšok dáme do hrnca a varíme. Žĺtka si vyšľaháme do peny, pridáme k ním 300 ml mlieka a múku. Poriadne premiešame a takto pripravenú hmotu vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme, až pokiaľ krém nezhustne. Keď máme hustý krém, odstavíme ho a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom si medzitým vymiešame do peny. Do vyšľahaného masla si postupne pridávame vychladnutý krém a poriadne mixérom vymiešame. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |