0 0
Lahodná ovocná roláda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
CESTO
6 pl Polohrubá múka
6 ks Vajcia
1 čl Prášok do pečiva
6 pl Kryštálový cukor
štipku Soľ
p.ch. Práškový cukor
PLNKA
500 ml Šľahačková smotana
2 ks Stužovač
2 ks Vanilkový cukor
p.ch. Ovocie
p.ch. Marhuľový džem

Lahodná ovocná roláda

Kuchyňa:
  • Porcie 12
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Ako stvorená na letné oslavy. Šľahačkový obláčik naplnený sladučkým ovocím zabalený do nadýchaného piškótového kabátika. Ovocie zvolte podľa vlastnej chuti, určite vás táto svieža roláda nadchne.

(Visited 895 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2
Hotovo

Cesto: Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Ku bielkom pridáme soľ a cukor - vyšľaháme na tuhý sneh. Potom po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec aj pre osiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

3
Hotovo

Pripravené cesto vylejeme na plech a rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 až 15 minút.

4
Hotovo

Po upečení plát cesta vyklopíme na utierku, ktorú sme predtým posypali práškovým cukrom. Odstránime papier na pečenie a zvinieme. Necháme úplne vychladnúť.

5
Hotovo

Plnka: Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom. Ovocie očistíme a pokrájame na menšie kúsky - banán môžeme nechať aj celý.

6
Hotovo

Vychladnutý plát cesta rozvinieme a potrieme džemom a následne šľahačkou, na ktorú poukladáme ovocie. Opäť zvinieme do rolády a dáme na cca 2 hodiny do chladničky.

7
Hotovo

Roládu pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Lydia

Predošlý
Ovocná bábovka
Ďalší
Babičkina chamuľa
Predošlý
Ovocná bábovka
Ďalší
Babičkina chamuľa
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here