• Home
  • Koláče
  • Nepečený, sladký tvarohový dezert. Výborný, skvele vyzerajúci a chutný. Mňam!
0 0
Nepečený, sladký tvarohový dezert. Výborný, skvele vyzerajúci a chutný. Mňam!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nepečený, sladký tvarohový dezert. Výborný, skvele vyzerajúci a chutný. Mňam!

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
(Visited 227 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V horúcej vode pripravíme želatínu – 1 lyžicu (riadime sa návodom na obale želatíny). Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme do hustej peny. Jemný tvaroh vyšľaháme s cukrom a dôkladne spojíme, potom ho pridáme k vyšľahanej šľahačke a už len lyžicou premiešame.

2
Done

Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao, želatínu a premiešame.

3
Done

Pripravíme si poháre / podľa veľkosti koláčov, aké chceme mať / – najlepšie 6 šálok na čaj a 6 malých pohárov. Na dno čajovej šálky navrstvíme cca 2-3 lyžice kakaového krému. Do stredu krému vložíme pohárik a jemne ho zatlačíme (ale nie až na dno). Takto pripravené poháre vložíme do chladničky cca na 1 hodinu.

4
Done

Po hodine poháre opatrne vyberieme (pomáhame si špáradlom, ak to nejde ľahko). Do dierky navrstvíme karamelové salko (môžeme ho rozriediť mliekom – aby v konečnom dôsledku bolo salko tekuté) a zalejeme to bielym krémom, ktorý sme si zmiešali s pripravenou želatínou – 1 lyžica želatíny.

5
Done

Položíme piškóty a odložíme do chladničky najmenej po dobu 1 hodiny.

6
Done

Keď nám dezert poriadne stuhol, vyberieme ho z chladničky a pokúsime sa ho opatrne vybrať z pohárov. V hrnci ohrejeme vodu a na krátku dobu do hrnca ponoríme pohára s dezertom. Pomocou špáradla si „odlepíme“ boky a vyberieme tvarohový dezert. Po odstránení pohárov znova dezert uložíme do chladničky (cca na pol hodinu) a podávame. Dobrú chuť!

7
Done
8
Done

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Ak máte doma lístkové cesto a mascarpone, takto jednoducho pripravíte závin!
next
Cárske karbanátky z rúry: Toto jedlo z mletého mäsa zatieni všetky ostatné, hotové je raz dva!
previous
Ak máte doma lístkové cesto a mascarpone, takto jednoducho pripravíte závin!
next
Cárske karbanátky z rúry: Toto jedlo z mletého mäsa zatieni všetky ostatné, hotové je raz dva!