• Home
  • Koláče
  • Falošné parížske rožky. Rýchly a jednoduchý dezert nielen na veľkú noc.
0 0
Falošné parížske rožky. Rýchly a jednoduchý dezert nielen na veľkú noc.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Dlhé piškóty
400 g Šľahačková smotana
200 g Čokoláda na varenie
2 bal. Stužovač
100 g Práškový cukor
Vrchná vrstva
100 g Čokoláda na varenie
50 g Maslo
30 g Tuk

Falošné parížske rožky. Rýchly a jednoduchý dezert nielen na veľkú noc.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Vrchná vrstva

Popis

Zdieľať

Pripraviť pravé parížske rožky je skutočne náročný oriešok aj pre ostrieľanú cukrárku. Prečo si trošku neuľahčiť?

(Visited 1 784 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť!

2
Hotovo

Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky.

3
Hotovo

Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty.

4
Hotovo

Nakoniec si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpusíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme chíľu vychladnúť.

5
Hotovo

V čokoláde máčame dlhé piškóty a uložime ich piškóty s krémom. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Vložím do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

6
Hotovo

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Paradajky najprv narezala do kríža a naplnila famóznou nátierkou. Tieto tulipány nielen, že vyzerajú úžasne na stole, ale aj skvele chutia!
Ďalší
Kakaová pletenka je tak super, že si pekári pýtajú recept. Za 20 rokov som nič lepšie nejedla
Predošlý
Paradajky najprv narezala do kríža a naplnila famóznou nátierkou. Tieto tulipány nielen, že vyzerajú úžasne na stole, ale aj skvele chutia!
Ďalší
Kakaová pletenka je tak super, že si pekári pýtajú recept. Za 20 rokov som nič lepšie nejedla