Ingrendiencie
-
1 ks veľký Zemiaky
-
p.ch. Kyslá smotana
-
p.ch. Strúhaný syr
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Bazalka
-
p.ch. Paradajková omáčka
-
p.ch. Šunka
-
p.ch. Kukurica
-
p.p. Olivový olej
Popis
Známy kuchár Gordon Ramsay ukázal perfektný nápad, ktorý určite oceníte najmä vtedy, keď budete potrebovať rýchle pohostenie pre vašu návštevu, alebo jednoducho budete mať chuť na niečo výborného na zub.
Dokonca, aj keď doma nenájdete kyslú smotanu, stačí, keď zemiaky potrite olejom v ktorom si rozmiešate strúčik cesnaku, soľ a bazalku.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiak nemusíme olúpať, stačí ho len nakrájať na tenké plátky. Plátky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút, alebo kým sú plátky dostatočne prepečené. Zemiaky teraz obložíme ľubovoľnými prísadami a dáme ešte zapiecť do rúry na 5 minút. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |