Ingrendiencie
-
300 g Párky
-
600 g Zemiaky
-
150 g Cibuľa
-
100 g Bračová masť
-
80 g Hladká múka
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.p. Mletá červená paprika
-
p.p. Zeleninový vývar
Popis
Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy krásne zahreje žalúdok a zasýti. Ak dodržíte presne postup receptu, budete milo prekvapení chuťou tejto skvelej polievky. Podávame s chlebom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na tuku (olej, masť) osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Do osmaženej cibule pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku, do ktorej až nakoniec pridáme mletú papriku. Smažíme pár minút a potom zalejeme pripraveným vývarom (asi 2 litre). |
2
Hotovo
|
Metličkou prešľaháme, pomaly privedieme k varu a povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a pridáme ak treba soľ a čierne mleté korenie. |
3
Hotovo
|
Potom pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, ktoré v polievke povaríme asi pol hodinu. |
4
Hotovo
|
Ďalej pridáme do polievky na kolieska nakrájané frankfurtské párky a ešte aspoň 10 minút povaríme. Polievku osolíme, ochutíme korením podľa chuti. Celkom nakoniec pridáme do polievky na zjemnenie trošku mlieka a ešte krátko prevaríme. |