• Home
  • Večere
  • Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!
0 0
Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Zemiaky
200 g Slanina
2 ks Cibuľa
6 ks Strúčiky cesnaku
1 pl Slnečnicový olej
1 čl Soľ
1 čl Mletá červená paprika
1/2 čl Čierne korenie
1/2 čl Tymián sušený
1 zväzok Petržlenová vňať

Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!

Kuchyňa:
  • 15 min.
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Naozaj originálny a chutný recept nájdete v rustikálnych roľníckych zemiakoch pečených v rúre s cibuľou, cesnakom a kvalitným korením. Tradičná rumunská kuchyňa ponúka množstvo dobrôt, ktoré sú v našej oblasti zatiaľ necertifikované. Zmeňte to a posuňte túto lahôdku ďalej. Zaslúži si to!

(Visited 4 618 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky si očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich dajte do vriacej osolenej vody a pridajte mletý tymián. Varte ich približne 15 minút.

2
Hotovo

Medzitým si očistite cibule a nakrájajte ich na plátky, slaninu narežte na prúžky a spolu s prelisovaným cesnakom všetko opečte na väčšej panvici do zlatista.

3
Hotovo

Zemiaky sceďte z vody a pridajte k osmaženej slanine s cibuľou a cesnakom. Všetko spolu dobre premiešajte a pridajte korenie, papriku, tymián a soľ.

4
Hotovo

Nechajte spolu ešte niekoľko minút smažiť, aby chuť prešla aj do zemiakov a aby sa zemiaky zľahka opiekli. Na záver ich posypte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce! Ak chcete, aby zostali zemiaky opečené, môžete ich dať piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10-15 minút.

5
Hotovo

Podávajte s jogurtovou omáčkou alebo s cesnakovým dipom a ako prílohu k akýmkoľvek steakom či rezňom.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Najrýchlejší recept na svete. Obalené banány v kokose dostanú každého a máte ich hotové za pár minút
Ďalší
Cuketové rezance so syrovou omáčkou a bylinkami
Predošlý
Najrýchlejší recept na svete. Obalené banány v kokose dostanú každého a máte ich hotové za pár minút
Ďalší
Cuketové rezance so syrovou omáčkou a bylinkami
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here