Ingrendiencie
-
80 dkg Kuracie prsia
-
20 dkg Oravská slanina
-
15 dkg Strúhaný syr
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Petržlenová vňať
-
3 PL Kyslá smotana
-
3 PL Hladká múka
-
2 ks Vajcia
Popis
Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť. Kyslú smotanu zmiešame z vajíčkami, soľou, korením, petržlenom a 10 dkg strúhaného syra. Do tejto zmesi zamiešame nakrájané mäso. |
2
Hotovo
|
Formu srnčí chrbát vymastíme a posypeme strúhankou. Celú formu vyložíme oravskou slaninou tak aby kraje prevísali. Formu následne naplníme mäsovou plnkou a prekryjeme slaninou. |
3
Hotovo
|
V predhriatej rúre pečieme na 170°C asi 40 minút. Lepšie ak formu položíte na plech , lebo počas pečenia môže vytekať šťava. Po upečení vyklopíme formu /posypeme strúhaným syrom, vložíme nazad do rúry a pečieme do zlatohneda. Necháme trošku vychladnúť a môžeme krájať. |