Ingrendiencie
-
400 g Bravčové mäso
-
p.ch. Farebné korenie
-
100 g Prosciutto
-
50 g Huby
-
200 ml Šľahačková smotana
-
p.p. Olivový olej
Popis
Výborný recept na výnimočné príležitosti. Prosciutta dodá mäsu šťavnatosť, dubáky prevoňajú nielen mäso ale aj vašu kuchyňu. Bravčové mäso s dubákovou omáčkou, podávame s pečenými zemiakmi.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do mažiaru si dáme celé korenie štyroch farieb, rozmarín a tymián. Všetko spolu poriadne rozdrvíme. |
2
Hotovo
|
Zmes vtrieme do mäsa z oboch strán. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja a opečieme na ňom mäsá z oboch strán. Mäsá prikryjeme a necháme dusiť asi 15 minú |
3
Hotovo
|
Potom k mäsu pridáme nakrájané prosciutto a sušené hríby. Necháme ešte dusiť aby bolo mäso mäkké. |
4
Hotovo
|
Potom mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. |
5
Hotovo
|
Do výpeku kde ostalo prosciutto a hríby nalejeme smotanu a necháme variť kým omáčka nezhustne. Hotové mäso podávame s pečenými zemiakmi a omáčkou. |