• Home
  • Hlavné jedlá
  • Vždy sa mi pirohy pokazili. Mama mi ale ukázala trik, aby boli vždy dokonalé ako od vašej babičky
0 0
Vždy sa mi pirohy pokazili. Mama mi ale ukázala trik, aby boli vždy dokonalé ako od vašej babičky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

300 g múka
100 ml Voda
1 čl Soľ
1 ks Vajcia

Vždy sa mi pirohy pokazili. Mama mi ale ukázala trik, aby boli vždy dokonalé ako od vašej babičky

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

V mnohých svetových kuchyniach existujú pokrmy, ktoré sa podobajú na malé varené mäsové pirohy: talianske ravioli, čínske a ázijsé Wonton khinkali či ruské pelmene.

Sú pripravované z nekvaseného cesta a výlučne s mäsovou náplňou. Tradičná zmes bravčového ale aj hovädzieho mäsa vytvára pokrmu jedinečnú chuť. Hoci vám to zaberie viac času, nebude sa jednať o nič náročné.

Prezradíme vám niekoľko trikov, ako sa vyhnúť chybám, ktoré by mohli viesť k roztrhanému alebo krehkému cestu, čo zapríčiní nepríjemnú chuť aj vzhľad.

(Visited 804 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na začiatok si preosejte múku a urobte do nej jamku. Vyšľahajte si vodu s vajcom a soľou, vlejte to do jamky a dôkladne premiešajte.

2
Hotovo

Cesto na pelmene sa pripravuje výlučne zo studenej vody, inak bude príliš tuhé a náročné na vyvaľkanie. Je lepšie, ak ho vymiesite vlastnými rukami, až kým nebude hladké, pružné a nelepivé. Pripravenosť si overíte stlačením cesta na jeho povrchu – malo by opätovne vystúpiť.

3
Hotovo

Šťavnaté mleté mäso

Vhodnejšie bude, ak si mäso pomeliete v mlynčeku, kam pridáte aj najemno nasekanú cibuľu. Mäsová zmes by mala byť pomerne šťavnatá, dalo by sa povedať, že aj trochu tekutejšej konzistencie. Pridajte do neho vývar alebo mlieko. Nezabudnite osoliť a okoreniť!

4
Hotovo

Vyvaľkanie cesta

Ak si urobíte správne cesto, s vaľkaním nebude žiaden problém. Snažte sa používať čo najmenej múky – zobrazí sa to v jemnosti jedla a pri procese lepenia. Hrúbka cesta by nemala byť menšia ako 2 mm a samotná veľkosť vyvaľkaného cesta by nemala byť príliš veľká.

5
Hotovo

Lepenie

Na vytvarovanie „ušiek“ s mäsovou plnkou si do cesta vyrežte kruhy – použite pohár. Pokúste sa z cesta vyrobiť čo najviac kruhov. Do každého z nich vložte asi 1 ČL mletého mäsa, musíte však mať dostatok miesta na zatočenie okrajov. Mäso ukladajte na tú časť cesta, ktorá ležala na pracovnej doske.

6
Hotovo

Netlačte na stred, aby plnka nevyšla von počas varenia. Ostáva už len zamraziť a variť vo vriacej vode na miernom ohni po dobu asi 10 minút za občasného miešania. Pri varení pridajte do vody bobkový list alebo nové korenie. Podávajte s vašou obľúbenou omáčkou a konzumujte!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Chuť, ktorá Vám pripomenie detstvo: Recept na veľmi chutný koláč s marmeládou a posýpkou
Ďalší
Nemáte veľa času a radi by ste potešili svojich známych sladkou dobrotou? Vyskúšajte toto nepečené falošné tiramisu pripravené do 15 minút.
Predošlý
Chuť, ktorá Vám pripomenie detstvo: Recept na veľmi chutný koláč s marmeládou a posýpkou
Ďalší
Nemáte veľa času a radi by ste potešili svojich známych sladkou dobrotou? Vyskúšajte toto nepečené falošné tiramisu pripravené do 15 minút.