Ingrendiencie
-
1 ks Cibuľa
-
150 g Šunka
-
100 g Hladká múka
-
50-70 g Syr
-
1 ks Vajcia
-
100 ml Kyslá smotana
-
1 ks Granulový cesnak
-
1 PL pažítka
-
Soľ, korenie
-
Tymián sušený
-
p.ch. Olej
Popis
Rýchly obed, ktorý ma zachráni vždy, keď som skutočne bezradná a neviem čo pripraviť. Suroviny na tieto chrumkavé placky totiž vždy nájdem doma. Vyskúšajte tradičné domáce placky ako chutnú prílohu, alebo rýchly a chutný obed ako od babičky!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetky prísady jednoducho zmiešame vo väčšej miske. Malo by nám vzniknúť cesto s podobnou konzistenciu ako cesto na lievance, ak sa vám zdá príliš tekuté alebo naopak hutné, pridajte viac múky alebo mlieka. |
2
Hotovo
|
Z cesta dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu jednotlivé placky. Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |