• Home
  • Večere
  • Plnené zemiaky so šampiňónmi a syrom! Rýchlovka pre hostí alebo na večeru
0 0
Plnené zemiaky so šampiňónmi a syrom! Rýchlovka pre hostí alebo na večeru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

4 ks Uvarené zemiaky v šupke
200 g Huby
2 ks Cibuľa
2 pl Kyslá smotana
100 g Syr

Plnené zemiaky so šampiňónmi a syrom! Rýchlovka pre hostí alebo na večeru

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Zemiaky sú obľúbenou prílohou v mnohých kultúrach a podávajú sa na všetky možné spôsoby úpravy podľa danej krajiny. Na Slovensku sa tiež tešia veľkej obľube ale väčšinou zohrávajú podriadenú úlohu na tanieri.

Dnes vám ukážeme, ako pripraviť hlavný chod práve zo zemiakov tak, aby bolo jedlo chutné, vyvážené a lahodné. Príprava je veľmi rýchla a surovín je potreba len pár. Náplň si môžete zvoliť akú chcete a tak dostanete zakaždým iné jedlo.

(Visited 2 534 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť, rozrežeme na polovicu.

Vyškrabneme stred pomocou malej lyžičky, aby vzniklo miesto pre náplň.

2
Hotovo

Opečieme nakrájanú cibuľu s trochou oleja a hubami.

Vmiešame kyslú smotanu, soľ a korenie podľa chuti.

3
Hotovo

Zmesou naplníme zemiaky a posypeme strúhaným syrom.

Žiaruvzdornou misu či panvicu vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie a vložíme zemiaky.

4
Hotovo

Pečieme na 170 stupňov v rúre po dobu 15 minút, aby sa na vrchole vytvorila zlatá krustička.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od Pohlreicha: Sú veľmi chutné a hlavne bleskovo hotové!
Ďalší
Pripravte si univerzálnu omáčku k širokému množstvu jedál. Priprava trvá 10 minút a chuť je neodolateľná
Predošlý
Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od Pohlreicha: Sú veľmi chutné a hlavne bleskovo hotové!
Ďalší
Pripravte si univerzálnu omáčku k širokému množstvu jedál. Priprava trvá 10 minút a chuť je neodolateľná