Ingrendiencie
-
MÄSO
-
500 g Hovädzie mäso
-
1 ks Žĺtko
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Cibuľa
-
1 čl Horčica
-
3 čl Kečup
-
4 pl Strúhanka
-
1 čl Mletá červená paprika
-
0,5 čl Čierne korenie
-
1,5čl Soľ
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
1,5 pl Olej
-
PANINI
-
4 ks Panini
-
1 ks Batávia šalát
-
150 g Plátky syra
Popis
Panini (jednotné číslo panino) je taliansky výraz pre sendvič pripravený z plátkovaného chleba. Chleba sa rozreže a vyplní náplňou, ako je saláma, šunka, sýr, mortadela alebo iné pochúťkové potraviny. Niekedy sa podávajú teplé, zohriate na grile či v mikrovlnke. Najlepšie sú čerstvé zo sendvičovača.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na panvici si na troche olivového oleja orestujeme červenú cibuľu nakrájanú nadrobno. |
2
Hotovo
|
V miske si zmiešame mäso, cesnak, petržlenovú vňať, žĺtok a pridáme restovanú cibuľku. Ďalej pridáme kečup, horčicu, soľ, korenie a mletú papriku. |
3
Hotovo
|
Pripravené mäsové placky začneme piecť na olivovom oleji na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán rovnomerne aby bolo mäso prepečené, ale ostalo aj šťavnaté. |
4
Hotovo
|
Medzitým si pozdĺžne rozkrojíme paniny, vložíme do nich po 2 placky, na drobno nakrájaný šalát a pridáme syr. Takto pripravené paniny zapečieme v toastovači. Na záver paniny rozkrojíme a podávame s cesnakovým dipom. |