Ingrendiencie
-
200 g Hladká múka
-
200 g Polohrubá múka
-
200 ml Svetlé pivo
-
1 pl Bračová masť
-
20 g Čerstvé droždie
-
1 pl Soľ
-
1 pl Kryštálový cukor
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Rasca
Popis
Pivné rožky sú už na prvý pohľad rozdielne od klasických. Sú štíhlejšie, prepečenejšie a preto sa dajú jesť aj samotné. Hodia sa hlavne k pokrmom ako sú utopence, párky, klobásy, olomoucké syrečky, nakladaný hermelím, či tlačenka.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na prípravu cesta môžeme použiť pekárničku od prípravy až po vykysnutie. Droždia sa veľa nedáva, lebo pivo podporuje kvasenie cesta. Ak by ste mali cesto husté, pridajte teplú vodu. |
2
Hotovo
|
Po vy-kysnutí cesto rozdelíme na 12 častí a každú vygúľame na guľku. Cesto sa nelepí, netreba podsypávať múkou. Každú guľku cesta na tenko rozvaľkáme, ale nie až do konca. Od tej hrubšej časti zvinieme cesto a ručne (ako hada) vygúľame celkom na tenko. |
3
Hotovo
|
Rohlíky uložíme zahnuté na plechy a necháme skoro hodinu podkysnúť. Rúru predohrejeme na 220 stupňov. Pred pečením ich potrieme osoleným mliekom |
4
Hotovo
|
Vložíme ich do rúry, ihneď znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme do chrumkava asi 20 minút. Po upečení treba pivné rožky ihneď preložiť na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé. |