Ingrendiencie
-
4 ks Bravčové karé
-
250 g Šampiňóny
-
1 ks Kyslá smotana
-
400 g Hovädzí vývar
-
1 pl Horčica
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Cibuľa
-
2 pl Hladká múka
-
1 pl Olej
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Jednoducho, rýchlo a chutne. Krémová omáčka s voňavými šampiňónmi a šťavnatým mäsom bude na stole do pol hodiny. Podávame s dusenou ryžou, preliate krémovou omáčkou. Veréme, že vás tento jednoduchý recept osloví. S chuťou do varenia.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bravčové rezne naklepeme tĺčikom na mäso a z každej strany jemne osolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Potom urobíme 3 až 4 zárezy po krajoch každého rezňa, aby sa nám neskrúcali pri pečení a rovnomerne sa prepiekli. |
3
Hotovo
|
V hlbšej panvici rozpálime olej a mäso na ňom sprudka opečie z oboch strán do zlatohneda. Keď sa rezne zatiahnu vytiahneme ich z panvice a znížime intenzitu plameňa. |
4
Hotovo
|
Do výpeku pridáme nasekanú cibuľku a cesnak a pražíme do sklovita. |
5
Hotovo
|
Na zmäknuté huby položíme mäso, podlejeme vývarom a zakryté podusíme asi 10 minút. |
6
Hotovo
|
Medzitým si v miske pripravíme zátrepku z múky, kyslej smotany, horčice a pár lyžicami horúceho vývaru. |
7
Hotovo
|
Keď sú rezne mäkké opäť ich vytiahneme a k šampiňónom primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku privedieme k varu a minútku až dve necháme prebublávať. Nakoniec podľa chuti dosolíme, prípadne okoreníme. |