0 0
Bravčové karé na krémových šampiňónoch

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
4 ks Bravčové karé
250 g Šampiňóny
1 ks Kyslá smotana
400 g Hovädzí vývar
1 pl Horčica
2 ks Strúčiky cesnaku
1 ks Cibuľa
2 pl Hladká múka
1 pl Olej
p.ch. Soľ, korenie

Bravčové karé na krémových šampiňónoch

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Jednoducho, rýchlo a chutne. Krémová omáčka s voňavými šampiňónmi a šťavnatým mäsom bude na stole do pol hodiny. Podávame s dusenou ryžou, preliate krémovou omáčkou. Veréme, že vás tento jednoduchý recept osloví. S chuťou do varenia.

(Visited 1 166 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bravčové rezne naklepeme tĺčikom na mäso a z každej strany jemne osolíme a okoreníme.

2
Hotovo

Potom urobíme 3 až 4 zárezy po krajoch každého rezňa, aby sa nám neskrúcali pri pečení a rovnomerne sa prepiekli.

3
Hotovo

V hlbšej panvici rozpálime olej a mäso na ňom sprudka opečie z oboch strán do zlatohneda. Keď sa rezne zatiahnu vytiahneme ich z panvice a znížime intenzitu plameňa.

4
Hotovo

Do výpeku pridáme nasekanú cibuľku a cesnak a pražíme do sklovita.
Potom k cibuľke pridáme umyté a nakrájané šampiňóny, ktoré podlejme troškou vody a zakryté dusíme do mäkka.

5
Hotovo

Na zmäknuté huby položíme mäso, podlejeme vývarom a zakryté podusíme asi 10 minút.

6
Hotovo

Medzitým si v miske pripravíme zátrepku z múky, kyslej smotany, horčice a pár lyžicami horúceho vývaru.

7
Hotovo

Keď sú rezne mäkké opäť ich vytiahneme a k šampiňónom primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku privedieme k varu a minútku až dve necháme prebublávať. Nakoniec podľa chuti dosolíme, prípadne okoreníme.

Lydia

Predošlý
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou
Ďalší
Dusené teľacie s hráškom
Predošlý
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou
Ďalší
Dusené teľacie s hráškom
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here