• Home
  • Recept na žobrácke knedle: Rýchle, bez vajec a múky a už za 10 minút!
0 0
Recept na žobrácke knedle: Rýchle, bez vajec a múky a už za 10 minút!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Uvarené zemiaky v šupke
Zemiakový škrob
len do vody,nie do cesta Soľ
* Na kilo zemiakov sa dáva zvyčajne asi 250 g škrobu.

Recept na žobrácke knedle: Rýchle, bez vajec a múky a už za 10 minút!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • * Na kilo zemiakov sa dáva zvyčajne asi 250 g škrobu.

Popis

Zdieľať

Dnes som si na ne spomenula, keď som varila zemiaky na obed. Pár kúskov som odložila bokom, pretože som mala v pláne urobiť tieto knedličky k večeru.

Sú naozaj skvelé. Rýchle, bez vajec a múky – moja babička im hovorievala žobrácke knedle.

Podľa mňa sú výborné. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Máte ich urobené skôr ako mrazený polotovar.

(Visited 1 411 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Dáme variť vodu a solíme ju, najemno si nastrúhame uvarené zemiaky, posypeme škrobom, vidličkou zamiešame a vytvoríme sypkú zmes ktorú spracujeme ručne do kompaktnej hmoty – jednotného cesta. Keď je potreba dosypeme škrob. Cesto by malo byť dobre tvárne.

2
Hotovo

Z cesta tvoríme okrúhle knedličky veľkosti menšej ako tenisová loptička a hneď ich dáme do vriacej osolenej vody.

3
Hotovo

Varíme 2 – 3 minúty, nie je potreba dlhšie, vypneme, necháme pár minút pod pokrievkou odpočinúť. Vyberieme z vody a hneď podávame.

4
Hotovo

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Jednoduché a rýchle: Fantastické zemiaky v slanine!
Ďalší
Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od Pohlreicha: Sú veľmi chutné a hlavne bleskovo hotové!
Predošlý
Jednoduché a rýchle: Fantastické zemiaky v slanine!
Ďalší
Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od Pohlreicha: Sú veľmi chutné a hlavne bleskovo hotové!