Ingrendiencie
-
700 g Paradajky
-
1/2 zväzku Petržlenová vňať
-
500 ml Voda
-
1/2 PL Soľ
-
1 ČL Ocot
-
2 ks Cibuľa
-
1/2 zväzku Kôpor
-
1 a 1/2 PL Kryštálový cukor
-
1 ČL Slnečnicový olej
Popis
V čase príprav zeleninových zaváranín na zimu častokrát pripravujeme už odskúšané recepty od našich babičiek. Najpopulárnejšie sú samozrejme nakladané uhorky či lečo.
My vám ponúkame paradajkový šalát na poľský spôsob. Ak máte radi kyslé zaváraniny, tak určite oceníte tento recept.
- Všetky ingrediencie sú určené na 1litrové sklíčko
- Použite 9% ocot
- Paradajky môžu byť akékoľvek: mäkké, s rozlišnou veľkosťou či vzhľadom
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu nakrájajte na krúžky, paradajky na plátky a listovú zeleninu nasekajte na menšie kúsky. |
2
Hotovo
|
Posledná vrstva by mala byť zakončená cibuľou a následne pridajte slnečnicový olej. |
3
Hotovo
|
Do vriacej vody pridajte soľ, cukor a ocot. Týmto nálevom potom zalejte šalát v sklíčku a uzatvorte ho kovovým vrchnákom. Zatvorenú sklenenú nádobu pretočte a nechajte vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Ak chcete, aby si vaši príbuzní alebo priatelia mohli pochutnať na lahodných paradajkách aj v zime, pošlite im tento skvelý recept. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |