• Home
  • Koláče
  • Konečne som objavila recept na tie najlepšie Parížske rožky – KROK ZA KROKOM
0 0
Konečne som objavila recept na tie najlepšie Parížske rožky – KROK ZA KROKOM

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Cesto
4ks Bielka
30dkg preosiaty Práškový cukor
15dkg Mleté orechy
3dkg Hladká múka
Náplň
4ks Vajcia
20dkg Kryštálový cukor
1 balenie Vanilkový cukor
250g Maslo
2 lyžice Kakao
Poleva
Čokoláda na varenie

Konečne som objavila recept na tie najlepšie Parížske rožky – KROK ZA KROKOM

Kuchyňa:
  • 40min
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Náplň

  • Poleva

Popis

Zdieľať

„Niekto ich pečie iba na Vianoce, niekto len na Veľkú noc a ja celoročne :)“

(Visited 2 232 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bielky a práškový cukor vyšľaháme do peny až potom dáme nad paru.

2
Hotovo

Nad parou šľaháme až zhustne, uvidíme podľa toho, ako sa nám lepí na kraj misky. Keď začne hustnúť pridáme orechy s múkou.

3
Hotovo

Dobre premiešame a odstavíme. Je veľmi dôležité bielky nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Inak sa nám rožky budú na papieri roztekať. Ako test vyskúšajte nabrať lyžičkou a hmota by z nej nemala opadnúť. Snehovú hmotu necháme 10-15 min odpočívať.

4
Hotovo

Pomocou ozdobného vrecka nastriekame rožky alebo tyčinky.

5
Hotovo

Dáme do rúry sušiť najlepšie teplovzdušne na 50 C.

6
Hotovo

Krém:

Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Až potom dáme nad paru, kde šľaháme až sa nám krém lepí na boky a je dostatočne hustý. Nezabudneme pridať 2 lyžice kakaa. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne po lyžičkách pridávame krém. Dobre vyšľaháme.

7
Hotovo

Upečené, vysušené ozdobíme pomocou ozdobného vrecka plnkou a dáme do chladničky stuhnúť.

8
Hotovo

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a môžeme namáčať.

9
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Recepty akeber

admin

Predošlý
Bleskové čokoládové kocky s rumom: Hotové za 20 minút a cesto vždy mokré, práve vďaka špeciálnej poleve
Ďalší
Na zimu som uskladnila uhorky bez toho aby som ich zavárala. Babička mi dala 3 rady, ako to urobiť a sú úžasné
Predošlý
Bleskové čokoládové kocky s rumom: Hotové za 20 minút a cesto vždy mokré, práve vďaka špeciálnej poleve
Ďalší
Na zimu som uskladnila uhorky bez toho aby som ich zavárala. Babička mi dala 3 rady, ako to urobiť a sú úžasné
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here