Ingrendiencie
-
Cesto
-
4ks Bielka
-
30dkg preosiaty Práškový cukor
-
15dkg Mleté orechy
-
3dkg Hladká múka
-
Náplň
-
4ks Vajcia
-
20dkg Kryštálový cukor
-
1 balenie Vanilkový cukor
-
250g Maslo
-
2 lyžice Kakao
-
Poleva
-
Čokoláda na varenie
Popis
„Niekto ich pečie iba na Vianoce, niekto len na Veľkú noc a ja celoročne :)“
(Visited 2 232 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Dobre premiešame a odstavíme. Je veľmi dôležité bielky nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Inak sa nám rožky budú na papieri roztekať. Ako test vyskúšajte nabrať lyžičkou a hmota by z nej nemala opadnúť. Snehovú hmotu necháme 10-15 min odpočívať. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Dáme do rúry sušiť najlepšie teplovzdušne na 50 C. |
6
Hotovo
|
Krém: |
7
Hotovo
|
Upečené, vysušené ozdobíme pomocou ozdobného vrecka plnkou a dáme do chladničky stuhnúť. |
8
Hotovo
|
|
9
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. Zdroj: Recepty akeber |