• Home
  • Hlavné jedlá
  • Ak máte chuť na pravý maďarský guláš, postupujte podľa tohto receptu. Iný už robiť nebudete!
0 0
Ak máte chuť na pravý maďarský guláš, postupujte podľa tohto receptu. Iný už robiť nebudete!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg/..bravč./ Hovädzie mäso
2-3 ks Cibuľa
4 ks Paradajky
2 ks Zelená paprika
2 pl Mletá červená paprika
1 čl Mletá štipľavá paprika
5 pl Bračová masť
1 pl Soľ
p.ch./..chilli/ Feferonka

Ak máte chuť na pravý maďarský guláš, postupujte podľa tohto receptu. Iný už robiť nebudete!

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pravý a chutný maďarský guľáš z hovädzieho mäsa je obľúbenou pochúťkou nie len v Maďarsku, ale aj u nás. Lahodná chuť, sýta červená farba a omamná vôňa pritiahne k stolu každého gurmána. Dôležité je zapamätať si, že maďarský guláš sa nezahusťuje ani múkou, či zemiakmi a najdôležitejší je základ.

(Visited 1 725 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Každý guľáš sa pripravuje spôsobom rovnakého pomeru mäsa a cibule. Inak to nie ani pri maďarskom guľáši, avšak pomer berieme objemovo, nie váhovo! Preto si do dvoch misiek osobitne nakrájame mäso a cibuľu. Pri použití veľkého množstva cibule môže byť guľáš príliš sladký.

2
Hotovo

Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a osmažíme ju na oleji alebo bravčovej masti a na jemnom ohni. Smažíme ju dovtedy, kým nepustí šťavu a nechytí farbu. Môžete ju nechať jemne skaramelizovať. Potom pridáme čerstvé nakrájané paradajky. Dobré sú aj paradajky z plechovky, ktoré sú olúpané a čerstvé. Dusíme kým nezískame červenú kašu a tekutinu nechávame odpariť.

3
Hotovo

Do vzniknutej kaše, ako základu, pridáte mletú sladkú papriku a mletú pálivú papriku. Pridáte už pripravené nakrájané mäso a restujeme za stáleho miešania kým sa mäso nestiahne. Do mäsa pridáte soľ. Následne môžete pridať podľa chuti zelenú papriku, ktorá zvýrazňuje vôňu a ak máte radi pikantné, tak pridajte nakrájané feferónky alebo chilli papričky. Podlejeme trochou vody, premiešame, zakryjeme kastról a necháme guľáš dusiť na miernom ohni.

4
Hotovo

Vodou podlievajte postupne, pravidelne premiešajte a sledujte, aby vrel. Mäso dusíte, pokým nie je mäkké a ak ste použili hovädzie mäso, tak príprava trvá asi 2 hodiny, kedy sa po tomto čase odparí prebytočná tekutina, guľáš sa zahustí sám a mäso je krehké. K maďarskému guľášu môžete podávať halušky alebo ako je u nás zvykom, domáce biele knedle.

5
Hotovo

Prajeme dobrú chuť.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Cesnakové zemiaky pečené v rúre s tou najlepšou chuťou!
Ďalší
Vynikajúca smotanová stracciatella torta, plná nastrúhanej čokolády. Bielkové cesto je jemné a so stracciatella plnkou vynikajúce.
Predošlý
Cesnakové zemiaky pečené v rúre s tou najlepšou chuťou!
Ďalší
Vynikajúca smotanová stracciatella torta, plná nastrúhanej čokolády. Bielkové cesto je jemné a so stracciatella plnkou vynikajúce.