0 0
Chrumkavé domáce pivné rožky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

200 g Hladká múka
200 g Polohrubá múka
200 ml Svetlé pivo
1 pl Bračová masť
20 g Čerstvé droždie
1 pl Soľ
1 pl Kryštálový cukor
p.ch. Soľ
p.ch. Rasca

Chrumkavé domáce pivné rožky.

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pivné rožky sú už na prvý pohľad rozdielne od klasických. Sú štíhlejšie, prepečenejšie a preto sa dajú jesť aj samotné. Hodia sa hlavne k pokrmom ako sú utopence, párky, klobásy, olomoucké syrečky, nakladaný hermelím, či tlačenka.

(Visited 887 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na prípravu cesta môžeme použiť pekárničku od prípravy až po vykysnutie. Droždia sa veľa nedáva, lebo pivo podporuje kvasenie cesta. Ak by ste mali cesto husté, pridajte teplú vodu.

2
Hotovo

Po vy-kysnutí cesto rozdelíme na 12 častí a každú vygúľame na guľku. Cesto sa nelepí, netreba podsypávať múkou. Každú guľku cesta na tenko rozvaľkáme, ale nie až do konca. Od tej hrubšej časti zvinieme cesto a ručne (ako hada) vygúľame celkom na tenko.

3
Hotovo

Rohlíky uložíme zahnuté na plechy a necháme skoro hodinu podkysnúť. Rúru predohrejeme na 220 stupňov. Pred pečením ich potrieme osoleným mliekom

4
Hotovo

Vložíme ich do rúry, ihneď znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme do chrumkava asi 20 minút. Po upečení treba pivné rožky ihneď preložiť na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.

Lydia

Predošlý
Slané koláčiky s dipom.
Ďalší
Recept prababičiek – Vyskoč z vody
Predošlý
Slané koláčiky s dipom.
Ďalší
Recept prababičiek – Vyskoč z vody
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here