Ingrendiencie
-
1 ks Zelená špargľa
-
2 ks Vajcia
-
50 g Maslo
-
40 g Nátierkové maslo
-
10 ks mäta
-
p.ch. Citrónová šťava
-
p.ch. Horčica
-
p.ch. Soľ
Popis
Ak chcete nátierku pikantnejšiu, prelisujte do nej jeden strúčik cesnaku. Zelenú špargľu nie je nutné šúpať, šúpe sa iba biela, nakoľko má vlásočnice. Krémová nátierka, ktorá vás svojou jemnou a nežnou chuťou doslova pohladí. Kombinácia vajíčka, horčice a čerstvej mäty vytvoria ozajstný chuťový zážitok. Špargľa je úžasným zdrojom antioxidantov, minerálnych látok, vitamínov, chlorofylu aj kyseliny listovej a tým urýchľuje prírodné detoxikačné procesy v tele. Výborná vrámci jarnej očisty, pri zápale močových ciest a aj pri chudnutí. Veríme, že si vás získa.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo si vyberieme z chladničky, odrežeme kus, ktorý nám treba, aby nám zmäklo. |
2
Hotovo
|
Zo zelených šparglí si odrežeme drevnaté konce. Špargľu aj vajcia si dáme do parného hrnca a paríme 6 minút. Ak nemáte parný hrniec, uvarte vo vode. Uvarenú špargľu dáme nabok, vajíčka si ošúpeme, aby nám to vychladlo. |
3
Hotovo
|
Špargľu aj vajíčka si prekrojíme napoly a dáme do mixéra s S nožmi. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a rozmixujeme na nátierku. Dochutíme. |