• Home
  • Toto si pripnite na chladničku, bude sa vám to hodiť. Vyprážaný syr vám už nikdy nevytečie a hrianky nenasiaknu toľko oleja
0 0
Toto si pripnite na chladničku, bude sa vám to hodiť. Vyprážaný syr vám už nikdy nevytečie a hrianky nenasiaknu toľko oleja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Toto si pripnite na chladničku, bude sa vám to hodiť. Vyprážaný syr vám už nikdy nevytečie a hrianky nenasiaknu toľko oleja

  • Stredné

Popis

Zdieľať

Vyprážaný syr si občas dopraje každý z nás. Ako však docieliť, aby počas vyprážania syr nevytiekol na panvicu?

Prinášame vám šikovné tipy, ktoré vám pomôžu s týmto, ale aj s ďalšími bežnými kuchynskými problémami.

(Visited 1 265 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Syr vám nevytečie

Základom je kúpiť si dobrý syr na vyprážanie. To je taký, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30%. Takéto syry sú krémovejšie a oveľa lepšie držia tvar.

2
Hotovo

Než sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazničky. Po obaľovaní sa odporúča dať syr ešte na pár minút do chladničky.

Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie

3
Hotovo

Smažte VŽDY až vtedy, keď je olej dobre rozpálený. Syr smažte asi 1 minútu z každej strany a následne osušte papierovým obrúskom.

4
Hotovo

Ďalšie triky do kuchyne:

Aby malo kurča zlatistú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.
Prasknuté vajcia vám počas varenia nevytečú, ak vodu osolíte.

5
Hotovo

Ak sa bábovka nedá vyklopiť z formy, na chvíľu obrátenú formu zabalíme do uteráka namočeného v studenej vode.

6
Hotovo

Chcete, aby bol váš závin na povrchu zlatistý a krásne chrumkavý?

Nie je nič jednoduchšie, že pred pečením ho jednoducho potrite žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka.

7
Hotovo

Ak nechcete, aby hrianky – teda vyprážaný chleba, nenasiakli toľko tuku

Postriekajte ho pred pražením trochou vlažnej vody.
Bude chutiť ešte lepšie a nebude tak mastný.

8
Hotovo

Chcete nadýchanejšie palacinky?

Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.

9
Hotovo

Aby sa ryža nerozvarila, do vriacej vody pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo niekoľko lyžičiek studeného mlieka.

10
Hotovo

Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová teplota.

Lydia

Predošlý
Fantastický rýchly MAKOVÝ KOLÁČIK lenivej gazdinej. Celá moja rodina si pochvaľovala!
Ďalší
Dnes si ukážeme recept na domáci Pribináčik! Na ten z obchodu okamžite zabudnete!
Predošlý
Fantastický rýchly MAKOVÝ KOLÁČIK lenivej gazdinej. Celá moja rodina si pochvaľovala!
Ďalší
Dnes si ukážeme recept na domáci Pribináčik! Na ten z obchodu okamžite zabudnete!