Ingrendiencie
-
125 g Bryndza
-
3 pl Ovsené vločky
-
6 ks Zemiaky
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Petržlenová vňať
Popis
Bryndza je náš Slovenský klenot…. Je zdravá, chutná a sýta. Nasledujúci recept patrí medzi typicky Slovenske recepty. Podávame s osmaženou slaninou alebo cesnakovými krutónmi. Prajeme dobrú chuť 🙂
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do hrnca pridáme maslo a olivový olej. Cibuľku si nakrájame nadrobno a orestujeme do sklovita cca 2 minútky. Pretlačíme cesnaky a chvíľu necháme pre voňať. Pridáme mletú červenú papriku a premiešame. |
2
Hotovo
|
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme do polievky, prisypeme ovsené vločky, vhodíme zelerovú vňať, dolejeme vodou asi centimeter nad a uvaríme domäkka cca 15 min. |
3
Hotovo
|
Zelerovú vňať vyberieme, pridáme bryndzu, vhodíme nasekanú petržlenovú vňať, struhneme trochu muškátového oriešku a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dochutíme šťavou z polky citróna, lyžičkou medu, dosolíme podľa potreby, dolejeme prípadne vodou a podávame s osmaženou slaninou alebo cesnakovými krutónmi. |