Ingrendiencie
-
8 ks Zemiaky
-
50 ml Slnečnicový olej
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Možno nie každý vie, ale mrazené zemiaky sú oveľa chutnejšie po pečení ako pri bežnom varení.
(Visited 343 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Umyte zemiaky a očistite ich. Varte v mierne nasolenej vriacej vode po dobu 5-7 minút. Vylejte vodu, nechajte ju vychladnúť a narežte do nich nie príliš hlbokú mriežku. Vložte do chladničky na 1 hodinu. |
2
Hotovo
|
Vložte ho do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 40 minút. Príležitostne ich otáčajte rovnomerne. Hotové zemiaky osoľte a pridajte nakrájaný cesnak s provensálskymi bylinkami. |
3
Hotovo
|
Pravdepodobne sa zaujímate, prečo sa zemiaky musia uvariť. Faktom je, že varený škrob sa nerozpadá a tak budú zemiaky sladké. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |