Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
p.ch. Čerstvý rozmarín
-
3 pl Olivový olej
-
p.ch. korenie
-
p.ch. Morská soľ
Popis
Konzumné zemiaky väčšinou používame ako prílohu a nepremýšľame nad spôsobmi, ako by sa dala ich príprava obmeniť. Aká škoda! Keby sme to robili, mohli sme byť ako Austrálčania.
Tí presne vedia, čo s konzumnými zemiakmi robiť, aby neboli len obyčajnou prílohou, ktorá je buď pečená, varená, rozmixovaná alebo usmažená vo forme hranolčekov. Tento recept na fantastickú večeru Vás úplne dostane!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky uvarte v celosti aj so šupkou v osolenej vode. To, že sú správne uvarené spoznáte tak, že keď do nich pichnete vidličkou, vojde do nich ako do masla. Rúru si dajte predhriať na 230 stupňov. |
2
Hotovo
|
Celé zemiaky zo všetkých strán potrite olivovým olejom a naskladajte ich na plech vedľa seba tak, aby sa navzájom nedotýkali. Vezmite si polievkovú lyžicu a na mäkké zemiaky, jednu po druhom, lyžicou zatlačte. Zemiaky by sa nemali rozdrviť, iba by ste z nich mali urobiť hrubú placku. Zemiaky opäť potrite olivovým olejom a posypte nasekaným rozmarínom, prípadne inými aromatickými bylinkami. |
3
Hotovo
|
Pečte pri teplo 230 stupňov 20-25 minút, do zlatista. Podávajte horúce s kyslou smotanou, alebo čerstvou zeleninou. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |