• Home
  • Večere
  • Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!
0 0
Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg Zemiaky
p.ch. Čerstvý rozmarín
3 pl Olivový olej
p.ch. korenie
p.ch. Morská soľ

Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Konzumné zemiaky väčšinou používame ako prílohu a nepremýšľame nad spôsobmi, ako by sa dala ich príprava obmeniť. Aká škoda! Keby sme to robili, mohli sme byť ako Austrálčania.

Tí presne vedia, čo s konzumnými zemiakmi robiť, aby neboli len obyčajnou prílohou, ktorá je buď pečená, varená, rozmixovaná alebo usmažená vo forme hranolčekov. Tento recept na fantastickú večeru Vás úplne dostane!

(Visited 2 305 times, 5 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky uvarte v celosti aj so šupkou v osolenej vode. To, že sú správne uvarené spoznáte tak, že keď do nich pichnete vidličkou, vojde do nich ako do masla.

Rúru si dajte predhriať na 230 stupňov.

2
Hotovo

Celé zemiaky zo všetkých strán potrite olivovým olejom a naskladajte ich na plech vedľa seba tak, aby sa navzájom nedotýkali. Vezmite si polievkovú lyžicu a na mäkké zemiaky, jednu po druhom, lyžicou zatlačte. Zemiaky by sa nemali rozdrviť, iba by ste z nich mali urobiť hrubú placku. Zemiaky opäť potrite olivovým olejom a posypte nasekaným rozmarínom, prípadne inými aromatickými bylinkami.

3
Hotovo

Pečte pri teplo 230 stupňov 20-25 minút, do zlatista. Podávajte horúce s kyslou smotanou, alebo čerstvou zeleninou.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Tvarohový koláčik s bielou čokoládou: Dostane vás svojou ľahkosťou a chuťou. Potrebovať budete len týchto 6 vecí
Ďalší
Orechovo-čokoládový venček, ktorý poteší každý maškrtný jazýček
Predošlý
Tvarohový koláčik s bielou čokoládou: Dostane vás svojou ľahkosťou a chuťou. Potrebovať budete len týchto 6 vecí
Ďalší
Orechovo-čokoládový venček, ktorý poteší každý maškrtný jazýček
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here