• Home
  • Pečené
  • Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom.
0 0
Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom.

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
(Visited 648 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na opačnú stranu plechu. Poprepichujeme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista

2
Done

Vodu, mlieko, žĺtka, vanilkový cukor, kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding.

3
Done

Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

4
Done

Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Vedeli ste o tom, že kuracie mäso zoštíhluje ? Treba ho však vedieť správne pripraviť a kilá pôjdu nadol
next
Recept na škoricové slimáky s vanilkovou polevou. Fantázia!
previous
Vedeli ste o tom, že kuracie mäso zoštíhluje ? Treba ho však vedieť správne pripraviť a kilá pôjdu nadol
next
Recept na škoricové slimáky s vanilkovou polevou. Fantázia!