Ingrendiencie
-
3 ks Bielka
-
70 g Kryštálový cukor
-
1/2 bal. Vanilkový cukor
-
z 1/2 ks Citrónová kôra
-
300 ml Olej
-
20 ml Voda
-
60 g Polohrubá múka
-
20 g Gustina
-
1 čl Prášok do pečiva
-
Na vanilkovú plnku
-
700 ml Mlieko
-
100 g Kryštálový cukor
-
6 ks Žľtky
-
2 bal. Vanilkový puding
-
2 bal. Vanilkový cukor
-
1 pl Gustina
-
150 g Biela čokoláda
-
150 g Maslo
-
1 pl Kyslá smotana
-
Na višňovú plnku
-
250 g odkôstk. Višne
-
500 ml Višňová šťava
-
5 pl Kryštálový cukor
-
1 bal. Višňový puding
-
1 pl Gustina
-
1 pl Palmarin
-
Ďalej treba
-
Šlahačka
-
Strúhaná čokoláda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Najskôr si uvaríme vanilkový krém. 550 ml mlieka vylejeme do hrnca a dáme na stredne silný oheň. V druhej miske si zmiešame cukor a žĺtka. Poriadne metličkou šľaháme, postupne pridáme k cukru a žĺtkam zvyšné mlieko, vanilkový cukor, vanilkový puding a gustin. Dobre miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Keď už mlieko na ohni vrie, približne 5 PL pridáme do žĺtkovej masy a rýchlo šľaháme. Zvyšné mlieko odstavíme z ohňa a veľmi opatrne doň nalejeme žĺtkovú hmotu. |
3
Hotovo
|
Nezabúdame stále miešať. Keď sme obe hmoty spojili, vrátime späť na oheň a nepretržite miešame, dokým sa nám neuvarí hustý krém. Keď nám krém zhustol, odstavíme a necháme vychladnúť. Do ešte mierne teplej hmoty pridáme bielu čokoládu a 50 g masla, necháme rozpustiť a odložíme bokom, aby nám krém poriadne vychladol. |
4
Hotovo
|
Pripravíme si cesto. Z bielok, kr. a vanilkového cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme postupne citrónovú kôru, olej a vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a škrobom. Sypkú zmes pridáme do snehu a jemne zmiešame. Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 22×35 cm, vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov, približne 10 minút. Takto si upečieme 2 pláty cesta. |
5
Hotovo
|
Pripravíme si višňový krém. Višne si pomocou mixéra rozdrvíme, pridáme šťavu, cukor, puding a kukuričný škrob. Poriadne zmiešame a dáme variť na oheň. Za stáleho miešania privedie do varu. Keď vidíme, že hmota nám zhustla, odstavíme a necháme vychladnúť. Do mierne vychladnutého pridáme palmarin alebo maslo a premiešame. Keď sa maslo rozpustí, ešte horúcu višňovú plnku nalejeme na prvý korpus, ktorý sme vložili do vyššej formy. |
6
Hotovo
|
100 g masla si vyšľaháme pomocou mixéra na krémovú hmotu. Pridáme kyslú smotanu a znova premiešame. Do tejto hmoty si pridáme vychladnutý vanilkový krém a mixérom poriadne vyšľaháme. |
7
Hotovo
|
Keď nám višňová plnka vychladla, navrstvíme na ňu pripravený vyšľahaný vanilkový krém a pekne uhladíme. Na vanilkový krém položíme druhý plát cesta. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou. |
8
Hotovo
|
|
9
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |