Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
200 g Slanina
-
2 ks Cibuľa
-
6 ks Strúčiky cesnaku
-
1 pl Slnečnicový olej
-
1 čl Soľ
-
1 čl Mletá červená paprika
-
1/2 čl Čierne korenie
-
1/2 čl Tymián sušený
-
1 zväzok Petržlenová vňať
Popis
Naozaj originálny a chutný recept nájdete v rustikálnych roľníckych zemiakoch pečených v rúre s cibuľou, cesnakom a kvalitným korením. Tradičná rumunská kuchyňa ponúka množstvo dobrôt, ktoré sú v našej oblasti zatiaľ necertifikované. Zmeňte to a posuňte túto lahôdku ďalej. Zaslúži si to!
(Visited 4 618 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Medzitým si očistite cibule a nakrájajte ich na plátky, slaninu narežte na prúžky a spolu s prelisovaným cesnakom všetko opečte na väčšej panvici do zlatista. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Podávajte s jogurtovou omáčkou alebo s cesnakovým dipom a ako prílohu k akýmkoľvek steakom či rezňom. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |