Ingrendiencie
-
500 g Hladká múka
-
150 ml Mlieko
-
1 čl Kryštálový cukor
-
1 čl Soľ
-
1 ks Vajcia
-
3 pl Olej
-
1/2 kocky Čerstvé droždie
-
2 ks Zemiaky
-
Na vrch:
-
350 g Kyslá smotana
-
200 g Slanina
-
2 ks Červená cibuľa
Popis
Dlho som hľadala, nakoniec našla a konečne aj vyskúšala. Dávam si ho vždy na jarmoku a priznám sa, že hoci som sa ho snažila napodobniť aj doma, nikdy sa mi nepodarilo dosiahnuť tej správnej chuti cesta.
Až teraz som konečne našla recept, ktorý je pre mňa perfektný. Podplameník chutí ako z Moravského jarmoku. Je fantastický, voňavý a navyše, keď máte dobrý recept, jeho príprava je skutočne jednoduchá.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske zmiešame vlažné mlieko, rozdrobené droždie a cukor. Počkáme, než vyjde kvások. |
2
Hotovo
|
Nakoniec do cesta vmiešame aj kvások a vypracujeme cesto, ktoré je vláčne a hladké – podľa potreby pridáme múku alebo naopak mlieko. |
3
Hotovo
|
Keď cesto vykysne, preložíme ho na pomúčenú dosku a ešte premiesime a necháme aspoň 15 minút odpočinúť. |
4
Hotovo
|
Na plech navrstvíme rovnomerne cesto – pretiahneme ho rukami do všetkých rohov – je potrebné myslieť na to, že cesto počas pečenia ešte narastie. |
5
Hotovo
|
Šup do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút – okraje by mali byť zlatisté. Želáme vám dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |