Ingrendiencie
-
4 väčšie Zemiaky
-
200 g hustý Biely jogurt
-
2-3 ks Strúčiky cesnaku
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
100 g Strúhaný syr
-
Olej
Popis
Tento recept som si priviezla pred rokmi z dovolenky a chce ho každý, kto ho ochutná Geniálna príloha, ktorá je v skutočne úplne jednoduchá na prípravu. Stačí len nakrájať, preliať jogurtom a dať do rúry. Určite to vyskúšajte bude Vám to zaručene chutiť!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame jogurt s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom – trochu oleja si odložíme na vymazanie menšej zapekacej misy. Zemiaky zľahka osolíme a prvú vrstvu uložíme na dno plechu. |
2
Hotovo
|
Potrieme časťou jogurtovej omáčky, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetky prísady. |
3
Hotovo
|
Poslednú vrstvu by mala tvoriť jogurtová omáčka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 170 stupňov pečieme 50 minut. Potom alobal zložíme. |
4
Hotovo
|
Posypeme syrom a necháme zapiecť pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať. Dobrou chuť! |