Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Vajcia
-
100 g Tvrdý syr
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Na obaľovanie
-
3 PL Polohrubá múka
-
3 PL Strúhanka
-
2 ks Vajcia
-
Olej
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a rozpučíme. |
2
Hotovo
|
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný syr. Pridáme dve vajíčka a ochutíme soľou a korením. |
3
Hotovo
|
Ďalšie dve vajíčká vyšľaháme, zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme ich v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame ich na horúcom oleji z oboch strán. |